• Verdedigende versterking voor Hoofdklasser TOGB

  Het komend seizoen speelt TOGB zondag in de Hoofdklasse. De selectie van Ronald Ermes begroet als verdedigende versterking de van ASWH afkomstige Nagiër Bonevacia. Bonevacia is 24 jaar oud, woont in Berkel en Rodenrijs en volgt een ICT opleiding. Daarnaast doet hij modellenwerk, is actief als personal trainer en geeft bootcamps in de regio Rotterdam.

 • In het verleden was hij actief als voetballer bij Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en een jaartje in het buitenland. Bij de amateurs speelde hij bij RVVH, SJC Noordwijk en afgelopen seizoen bij 2e divisionist ASWH.

  De verdediger legt zelf uit waarom hij naar TOGB komt. “Ik ben een linksbenige linksback, maar kan ook in het centrum uit de voeten. Mijn hoofd positie is linksback. Ik ben fysiek sterk en mijn conditie is naar mijn mening ook goed. Ik heb altijd ver moeten reizen naar de clubs waarvoor ik actief was. Reistijd sloopt je, dus het is nu mooi dat ik bij wijze van spreken in mijn achtertuin kan gaan voetballen bij TOGB. Op de zondag spelen is anders, maar dan kan ik op de zaterdag veel wedstrijden gaan bezoeken van vrienden en mijn kleine neefjes.”

 • Bonevacia over zijn sterke punten en op welke punten hij nog kan verbeteren als voetballer. “ Mijn sterkte punten: Ik ben in staat mijn zone goed dicht te houden samen met de spelers die voor mij spelen. Daarnaast kan ik mijn man uitschakelen en zo zorgen dat er via de linkerkant geen gevaar komt.” Mijn zwakke punten: “Ik moet werken aan het mij binnen het veld beter te oriënteren, om mij zo beter te positioneren. Zo kom ik minder snel in duels terecht, waardoor ik mijn taak makkelijker kan uitvoeren. Verder wil ik de juiste momenten van overlapping kiezen en meer leiding nemen over de achterhoeden, wanneer dat nodig is voor het team.”

  Bonevacia voegt naar eigen zegge het volgende toe aan de selectie van Ronald Ermes:”Ik ben een winnaar. Mijn drive en winnaarsmentaliteit straalt over op mijn teamgenoten, staf en supporters. Dit gaat als het ware over het hele complex heen hangen. Ik heb een goede conditie, veel snelheid en mijn verdedigende kwaliteiten zullen snel herkenbaar zijn. Ook aanvallend zal ik mijn steentje bijdragen.” 

 • De afgelopen weken heeft Bonevacia een aantal keren mee kunnen trainen met de groep die komend seizoen in de hoofdklasse actief zal zijn. Wat is zijn eerste indruk van de groep en TOGB? “Het is een leuke hechte groep, waar ik door iedereen goed ben ontvangen. De trainingen waren nog ontspannen maar nu kan dat nog.” 

  Tot slot nog gevraagd hoe Bonevacia denkt dat TOGB gaat presteren in de Hoofdklasse? “Ik denk niet graag in hokjes zoals " promoveren, spelen om niet te degraderen”. We gaan als team en staf het maximale eruit halen en dan zien we wel waar we gaan eindigen. Je doel als sporter moet zijn om kampioen te worden. Zo ga ik in ieder geval elke wedstrijd in en zo benader ik ook iedere training.  Niks is onmogelijk, de bal is immers rond.”