• Medische ondersteuning

  Als voetbalvereniging levert TOGB een belangrijke bijdrage aan de lichamelijke opvoeding van ieder kind. Hierbij hoort goede medische begeleiding, met name gericht op het voorkomen van blessures.

  Balans tussen belasting en belastbaarheid

  Zodra je geen blessures ontwikkelt en je probleemloos kunt voetballen, kun je zeggen dat je belasting en je belastbaarheid met elkaar in balans zijn. De belasting zijn met name de trainingen en wedstrijden. Bij belastbaarheid gaat het om de lichamelijke conditie en de mentale mogelijkheden van de spelers.

  Omdat de trainingen van de meeste teams steeds intensiever worden, moeten de spelers dit qua belastbaarheid aankunnen. Een goede lichamelijke verzorging is dan essentieel, want op het moment dat het vele sporten leidt tot overbelasting, kunnen blessures ontstaan. De aanpak hierna is vastgelegd in het medisch beleid.

  Medisch beleid  

  Medische staf

  De medische ondersteuning bij TOGB wordt verzorgd door Fysiotherapie Lansingerland [LINK naar: https://fysiolansingerland.nl]. De medische staf van TOGB afdeling Voetbal bestaat uit de volgende fysiotherapeuten:

   

  Coördinator medisch beleid, fysiotherapeut en manueel therapeut

  Ed van den Broek

   

  Fysiotherapeut en manueel therapeut

  Jeroen van den Bulk

   

  Fysiotherapeut, verzorger TOGB 1

  Remco de Werk

   

   

  Sportspreekuur

  Zodra een speler problemen ondervindt met de mobiliteit of vragen heeft over blessures kan hij langskomen bij het sportspreekuur. Dit is een kosteloos inloopuur waar alle spelers met hun vragen terecht kunnen. Hier wordt gekeken of fysiotherapie noodzakelijk is of dat een goed advies volstaat.

  Het sportspreekuur vindt plaats in het krachthonk in de sporthal op dinsdagavond tussen 19:00 en 20:00.

  Op donderdagmiddag kunnen spelers, alleen op afspraak, terecht tussen 17:00 en 18:00.  Maak een afspraak via telefoonnummer 010-5112778. Vraag naar Jeroen van den Bulk of een van de andere collega’s die betrokken is bij TOGB afdeling voetbal.