• Melvin de Groot aangesteld als hoofdtrainer coach JO12-1

 • Melvin de Groot

 • Melvin de Groot is in het seizoen 2020-2021 hoofdtrainer coach van TOGB JO12-1. TOGB JO12-1 speelt in de JO13 competitie als JO13-2. Momenteel is Melvin naast trainer van cvv Berkel JO14-1, selectiespeler van Berkel 1.

  Melvin welkom bij TOGB. Waarom de overstap van de jeugd van cvv Berkel naar TOGB?

  Na meerdere jaren met veel plezier trainer te zijn geweest van zowel het Berkel o13-1 team (4jaar) en Berkel o14-1 team (1jaar), ben ik nu op een punt gekomen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik heb in de afgelopen jaren, onder de vleugels van Cor den Daas, veel geleerd en ook mijn TC3 behaald. Voor mijn ontwikkeling is het nu tijd om in een nieuwe, professionelere omgeving mijzelf verder te ontwikkelen. Met de stap naar TOGB wil ik laten zien dat ik zelfstandig in staat ben om (nog) meer uit spelers te halen.

  Was het een lastige keuze om van cvv Berkel over te stappen naar TOGB?

  Omdat ik op enkele jaren na, altijd bij Berkel heb gevoetbald en daar ook voorlopig nog blijf voetballen in de selectie, heb ik een Berkel-hart gekregen. Dat was zeker een punt waardoor ik twijfelde. Zoals mijn vader zei: 'Soms moet je ook langs je gevoel heen kunnen kijken en wat meer aan jezelf denken'. Dit heb ik dan ook gedaan. Na het op een rij zetten van de plussen en minnen, was het uiteindelijk geen moeilijke keuze.

  Wat verwacht je bij TOGB te kunnen inbrengen en wat voor soort trainer is Melvin de Groot?

  Ik breng enthousiasme, passie en een juiste invulling van de trainingstof mee naar TOGB.

  Een rustige en relaxte trainer ben ik, die spelers de vrijheid geeft hun mening te uiten. Daarnaast wil ik het vertrouwen geven aan spelers en uitstralen dat je als speler geloof in jezelf moet hebben. Ik probeer altijd de afstand tussen speler en trainer zo klein mogelijk te krijgen, zodat een speler eerder op mij zal afstappen met vragen. 

  Je zult mij in iedere geval niet zien schreeuwen, eerder een één op één gesprek aangaan met een speler en hem zelf laten reflecteren over gemaakte en te maken (voetbal) keuzes. Ik kan wel alles voorzeggen, maar ik geloof dat een speler eerst alles zelf moet ondervinden en dat mijn rol is om hem te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes.

  Je speelt bij cvv met een aantal ploeggenoten die ook als trainer een TOGB verleden hebben. Heb je met een van hen gesproken?

  Ik heb met meerdere mensen gesproken, omdat ik erg benieuwd was naar de meningen van hen. Van de TOGB’ers heb ik alleen gesproken met Leon Rensink en die was zoals verwacht positief.

  Welke ambitie heb jij als trainer?

  Mijn ambitie ligt in het behalen van mijn UEFA A en uiteindelijk wil ik mij kunnen aansluiten bij een BVO.

  De JO12 is net als de JO14 een nieuwe categorie in de jeugdopleiding. Hoe kijk jij naar de ontwikkeling van spelers?

  Ik ben een voorstander van de afscheiding van leeftijdsgroepen. Hierdoor speel je meerdere jaren, in dezelfde samenstelling, waardoor er meer automatismen in een elftal kan groeien. Ook leren spelers elkaar beter kennen en weten zo sneller wat ze van elkaar kunnen verwachten. Persoonlijk ben ik een voorstander van het plaatsen van o12 en o14 teams in de o13 en o15 poules. Op deze manier wordt gespeeld tegen teams met oudere, fysieke spelers en er op die manier meer wordt gevraagd van het voetballende element. Zodra je fysiek je duels niet kan winnen, moet dit dus voetballend worden gedaan en hier win je op de lange termijn meer mee. Aan de andere kant vind ik het ook erg fijn dat er een divisiecompetitie is gekomen voor de o14 teams. In de hogere divisies zal je sneller tegen teams spelen die tactisch erg sterk zijn, waardoor je ook uitgedaagd wordt. Ik hoop zelf dat de KNVB snel opstapt naar een 11x11 voor de o12 en afstapt van de 8 vs 8 poules.