• Wesley de Ruiter trainer-coach JO18-1

  Komend seizoen zal Wesley de Ruiter (34 jaar) de JO18-1 van de TOGB Jeugd Academie gaan trainen. Wesley is een ervaren trainer, die afgelopen seizoen de trainer van de damesselectie van DSVP was. De inwoner van Pijnacker is een echt voetbaldier. Ervaring als trainer heeft hij onder andere opgedaan bij AFC Amsterdam, sc Buitenvelder, HSV de Zuidvogels en DSVP. Daarnaast was hij verbonden aan Coerver Coaching, Ajax Camps and Clinics en aan het Ajax-talentenprogramma. Door de weeks werkt hij bij The Walt Disney Company als marketeer, voor alle merken die onder Disney vallen, maar vooral voor ESPN/ Eredivisie Media en Marketing. 

 • Wesley stel jezelf eens voor?

   “Je hebt al een mooie intro geschreven. Aanvullend is denk ik nog dat ik oorspronkelijk uit Huizen kom, mijn vrouw en ik nu bijna 4 jaar in Pijnacker wonen en we samen een zoontje hebben van 2 jaar.”

  Waarom heb je besloten bij TOGB aan de slag te gaan als trainer?

  “Ik sta graag op het veld met gemotiveerde spelers. Ik ken de regio hier nog niet heel erg goed, maar hoorde goede verhalen over de club. De eerste indrukken op de club, vanuit de TC en trainers bevestigen dat. Ik hoor dat de nieuwe JO18-1 een leuk, talentvol en gemotiveerd team is. Ik heb zin om met zo'n team aan de slag te gaan.”

  Wat breng jij mee naar de jeugdopleiding van TOGB?

  “Ik ga mijn 20e seizoen in als trainer en heb in die tijd alle leeftijden,  zowel jongens als meisjes getraind. Daarin heb ik veel geleerd. Bij TOGB ben ik omringd door andere goede trainers. Ik kijk ernaar uit van hen verder te leren en samen de jeugdopleiding en spelers weer een stapje verder te brengen. Als persoon breng ik denk ik rust/geduld, positiviteit en energie.”

  TOGB start met een nieuwe leeftijdscategorie die jij vorm moet gaan geven. Waar zitten de uitdagingen en zie jij ook valkuilen?

  “Wat mij betreft ligt de focus vooral op onszelf zoals team- en speelwijze ontwikkeling. Als we een hecht(er) team worden, een positieve mindset hebben, een vertrouwde omgeving kunnen creëren en slim omgaan met verschillende wedstrijdsituaties, dan komen de punten met deze talentvolle groep vanzelf.”

  Hoe kijk jij naar volgend seizoen en wat wil je bereiken?

  “Allereerst wil ik het team en de club wat beter leren kennen. Ik heb Bas Mourits, de huidige trainer van de JO17-1, gesproken. Hij vertelt enthousiast over het team. Zij hebben dit seizoen samen mooie stappen gemaakt. Van daaruit wil ik met de staf het team graag verder helpen in hun ontwikkeling. Ik kijk uit naar een leuk seizoen, waarin we samen veel gaan leren en veel plezier hebben. Het meeste plezier heb je als je wint. Verder zou het geweldig zijn als het een aantal spelers lukt door te stromen naar de O23/ 1e selectie TOGB of wellicht een BVO.”

 • Tot slot wat maakt jou een goede trainer?

  “Hmm lastige vraag. Ik ontving afgelopen week meerdere apps van speelsters. Zij zeggen bijvoorbeeld: "Ik heb op een hele andere manier naar voetbal leren kijken" en "Ik vind je fijn als trainer, maar ook als mens". Als je aan een uitdaging begint, hoop je op dit soort woorden als je vertrekt. Ik ben trots op wat deze meiden samen hebben gerealiseerd en dat ik hieraan heb bijgedragen. Ook op de manier waarop dit is gegaan. Ik hoop iets vergelijkbaars bij TOGB te realiseren. Qua werkwijze vind ik het belangrijk om als trainer dicht bij het team te kunnen staan, toegankelijk te zijn, goed te luisteren en vooral samen tot oplossingen te komen welke aansluiten bij de visie van de club, de staf en mijn eigen spelprincipes. Ik ben graag in balbezit, speel graag verzorgd en dominant voetbal, met veel energie en hoge intensiteit. Met deze talentvolle groep moet dit ook zeker lukken. Op naar een mooi seizoen!”