• TOGB verliest onnodig van vv Emmen

  TOGB heeft de uitwedstrijd bij vv Emmen met 2-1 verloren. Het team van Mark Schuur kwam in een tijdsbestek van 2 minuten op 2-0 achter, waardoor het in de achtervolging werd gedwongen. Het team knokte zich terug, maar verloor. Onnodig, gezien het veldoverwicht wat TOGB gedurende een groot deel van de wedstrijd had.

  Testen

  Emmen startte anders dan de technische staf van TOGB had verwacht. Hierdoor moest Schuur TOGB omzetten. Binnen vijf minuten was er een harde tackle op Jordan Weegman, waarmee Emmen aangaf fysiek niet terug te willen wijken. Met de overtreding die bij American Football niet misplaatst was, testen de gastheren hoever zij konden gaan bij scheidsrechter Jensch, die de overtreding niet bestrafte met een kaart. 

  Onbenut

  De eerste fase van de eerste helft zetten beide teams druk. TOGB creëerde twee prima mogelijkheden. Eerst was het Bas Mourits die in kansrijke positie kwam. Nadat Max le Fevre vanaf eigen helft op avontuur ging richting de Emmen zestien, gaf de buitenspeler met buitenkant voet een mooie pass op Mourits. De routinier week net iets te ver naar de buitenkant uit, waardoor Emmen doelman Van der Werff in kon grijpen. Mourits was ook in de 24e minuut gevaarlijk. Na goed doorgaan op links door Jordan Weegman, kon Mourits de bal met links aannemen op de zestien. Het schot van Mourits met rechts was echter niet hard genoeg om Emmen sluitpost Van der Werff te verrassen.  

  Persoonlijke fouten

  Op het half uur mocht Emmen een vrije trap nemen op de middenlijn. Linksback Olivier Cremers ziet dat TOGB-doelman Moreno Zwarteveld ver voor zijn doel staat en schiet de bal ineens binnen, 1-0. Zwarteveld had zich net verontschuldigd bij zijn teamgenoten toen hij  een minuut later wederom de bal uit het net moest halen. TOGB verliest totaal onnodig de bal op het middenveld en ziet dat de spits van Emmen Jan Jaap Wever uit een steek pass de bal in de verre hoek kan schieten, 2-0.

  Kansen

  TOGB krijgt voor de thee nog twee prima kansen op de aansluittreffer. Een combinatie tussen Bas Mourits en Guus Steerneman aan de rechterkant van het veld beland bij Jordan Weegman. Het schot van Weegman is recht op de doelman, waardoor Van der Werff wederom kan redden en TOGB succes uitblijft. Vlak voor de rust versneld Max le Fevre aan de linkerkant van het veld en levert een prima voorzet af bij Bas Mourits, die de kopbal van Jay Zandbergen vervolgens op de lat zag eindigen.

  Overwicht

  TOGB heeft in de 2e helft een duidelijk veldoverwicht. Het dringt Emmen steeds verder terug, creëert een flink aantal kansen, maar beloond zichzelf niet. Schuur brengt een aantal verse krachten in het veld en gaat 4-3-3 spelen. Het duurt echter tot de 72e minuut eer de aansluittreffer door TOGB wordt gemaakt. Le Fevre versnelt op links, legt af op invaller Sla die zijn schot gekeerd ziet worden door Emmen sluitpost Van der Werff. De afvallende bal wordt door Twan Verdel binnengeschoten, 2-1. Het betekent de eerste competitietreffer voor de pas 17-jarige Verdel.

  Spelopvatting

  TOGB gaat door met aanvallen, maar is te ongeduldig in de afronding, waardoor er in Emmen onnodig verloren wordt ondanks de positieve spelopvatting. Schuur is hierover na de wedstrijd duidelijk over: “Mijn groep moet leren dat je veel meer tijd hebt, dan je denkt te hebben. Je ziet dat inzetten te snel worden gedaan, waardoor je kansen onbenut laat. Qua spelopvatting waren wij zeker de betere ploeg, qua score zijn wij dat vandaag helaas niet en dan verlies je wellicht tegen de verhouding in.” Hij gaat verder: “Overigens leren wij zo wel om volwassener te gaan voetballen. Je weet dat je een keer tegen een zeperd aan kunt lopen en dat is dus ook gebeurt vandaag. Niets om over in paniek te raken en dat doen we dan ook niet. We gaan toewerken naar de volgende twee wedstrijden deze week.”

  Programma

  Komende week speelt TOGB twee avondwedstrijden, waarin het opzoek gaat naar herstel. Dinsdag is zaterdag 2e klasser RCL in de KNVB-beker in Leiderdorp de opponent. De aftrap op Sportpark De Bloemerd is om 20.00 uur. Zaterdagavond is de volgende competitiewedstrijd voor TOGB. Op sportpark het Hoge Land speelt de equipe van Schuur regioderby 5 tegen Alphense Boys, aftrap 18.30 uur.