• Pim Doesburg (sr) overleden

  Oud TOGB keeperstrainer Pim Doesburg is op 18 november 2020, op 77 jarige leeftijd overleden. Doesburg was tussen 1962 en 1987 actief als keeper en speelde eredivisiewedstrijden voor Sparta en PSV. Hij kwam acht keer uit voor het Nederlands elftal. 

 • Doelman, international, keeperstrainer en eredivisie recordhouder

  Pim Doesburg verdedigde als international in 8 duels het doel van Oranje. Op het hoogste niveau stond hij namens Sparta (471) en PSV (216) maar liefst 687 onder de lat. Een record dat waarschijnlijk nooit verbroken zal worden.  

  Hij begon zijn carriere bij Sparta, de club waarmee hij in 1966 ook de KNVB beker wist te winnen. In 1967 stapte hij over naar PSV om in 1970 weer terug te keren naar Sparta. In zijn tweede periode bij PSV werd Pim met PSV in 1986 en 1987 kampioen.

  Na zijn voetballoopbaan die een kwart eeuw duurde, was Doesburg jarenlang actief als keeperstrainer bij zowel het Nederlands elftal als bij Feyenoord. 

  Ook bij TOGB vervulde Pim Doesburg, net als zijn zonen Danny en Pim deze functie. Zoon Pim en kleinzoon Pim zijn nog altijd actief bij TOGB als keeperstrainer en speler.

  Wij wensen de familie veel sterkte.

 • Pim Doesburg in actie tijdens de clinic voor TOGB keepers