• Vanaf 10 juli gelden er nog steeds landelijke maatregelen. Deze worden, indien mogelijk afgeschaald of wanneer nodig weer opgeschaald. De kaders zoals de Rijksoverheid die heeft gepubliceerd en vanaf 10 juli gelden zijn door het NOC NSF in een protocol verwerkt dat te vinden is via de link protocol-verantwoord-sporten-v240721.pdf (nocnsf.nl) 

  De algemene richtlijnen

  TOGB vraagt aan al haar leden, vrijwilligers en bezoeker onderstaande richtlijnen te respecteren en daadwerkelijk te volgen. Zo kunnen we weer samen sporten.

  • heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;

  • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;

  • houdt 1,5 m afstand van anderen;

  • vermijd drukte;

  • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;

  • schud geen handen;

  • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;

  • sportlocaties mogen 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruiken;

  • gezondheidscheck en registratie blijven verplicht;

  • tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening;

  • wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten dragen personen vanaf 13 jaar een mondkapje;

  • amateurwedstrijden zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs;

  • er mag publiek aanwezig zijn bij amateur wedstrijden en trainingen. Hiervoor mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. In principe geldt placering (vaste zitplaats) maar indien de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan;

  En hoe doen we dat met de kleedkamers?

  De komende weken zal het weer enorm druk zijn op ons sportpark met de vele wedstrijden. Dat betekent dat we met het aantal kleedkamers dat we hebben, schipperen is met de ruimte. Er bestaat de mogelijkheid dat er meerdere teams in een kleedlkamer zullen moeten plaatsnemen en daarom roepen wij met name de jongste jeugd teams ( JO8 tot en met JO10 ) op om al aangekleed naar het sportpark te komen en natuurlijk zou iederen waardevolle spullen zo min mogelijk moeten meenemen en indien nodig om mee te nemen, bij zich moeten houden.

  Hoe zit het met de kantine?

  Voor de sportkantines gelden de regels van de horeca. Daarbij moet afstand gehouden worden, is een vaste zitplek verplicht en moet er geregistreerd worden en moet afstand gehouden worden. Ook zijn de openingstijden beperkt en is entertainment niet toegestaan.

  TOGB heeft dat dat vertaald in de volgende punten:

  De kantine is de komende weken open, maar op zaterdagen is de kantine alleen open om drinken te kopen en gelijk weer door te lopen naar buiten. Dan hanteren we dus het zogenaamde ‘afhaalmodel’ of 'doorstroommodel', men komt binnnen via de trap naast de tennisbanen en verlaat aan de andere zijde het pand de kantine weer. Dat geldt ook voor de zondagen als het eerste thuis speelt.

  Er kan dan dus op zaterdagen en op de zondagen als het eerste thuis speelt niet gezeten worden in de kantine en ook is het balkon niet toegankelijk.

  Voor de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kan als de kantine open is wel gebruik worden gemaakt van de stoelen en tafels. Afhalen aan de bar kan, daarna is zitten en afstand houden verplicht. Tevens dient iedereen zich dan te registreren, dat is dan dus een plaats reserveren via de QR code met een gezondheidscheck.  De bezoekers van de kantine wordt dan gevraagd hun contactgegevens beschikbaar te stellen en toe te stemmen met de verwerking en overdracht van die gegevens ten behoeve van de uitvoering van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD. 

  Voor de periode vanaf 20 september is het wachten op de te nemen overheidsbesluiten, daarover zullen wij natuurlijk weer informeren.

  Bestuur TOGB

 • Vrijwilligers van TOGB - scheidsrechters, trainers, leiders, commissieleden, barmedewerkers, bestuursleden – doen allemaal hun best om alles in goede banen te leiden.

  Luister daarom goed naar de aanwijzingen die worden gegeven op het moment dat het misschien even niet goed gaat. Daarnaast hebben we dringend hulp nodig om iedereen veilig en verantwoord te kunnen laten sporten. 

  Wil je je steentje bijdragen om te helpen op en rond het sportpark, geef dan je contactgegevens door in de commissiekamer of aan een medewerker achter de bar

  De komende weken zullen wij met regelmaat evalueren of de bovenstaande maatregelen voldoende zijn, aangescherpt moeten worden of meer maatwerk toelaten. Maar dat kan echt alleen als de regels worden nageleefd.

  We vragen daarom aan iedereen om zijn/haar verantwoordelijkheid hierin te nemen!

  Het bestuur