• TOGB en Fc Zoetermeer in balans, 2-2

 • TOGB zaterdag en Fc Zoetermeer hebben het treffen op het Hoge Land met een gelijkspel afgesloten.  

  Grip

  De selectie van Raymond Kraaijbeek opende de wedstrijd met een snelle goal. Emercan Bagcan draaide in de zestien goed weg bij zijn tegenstander en schoot tegendraads binnen, 1-0. Direct na de openingsgoal raakte TOGB de grip op de wedstrijd helemaal kwijt. Op alle fronten werd het geel-zwart afgetroefd en mocht het team van geluk spreken, dat de rust maar met een 1-2 achterstand werd bereikt. 

  Bij de 1-1 werd een te korte terugspeelbal door Fc Zoetermeer afgestraft. De 1-2 viel uit een corner die bij de 2e paal erg makkelijk binnen werd gekopt door de Zoetermeerse spits. Tim Mourits raakte voor de rust nog wel de lat, maar van enige strijd en spanning was geen sprake. 

  Frustratie

  De frustratie op elkaar kwam vlak voor rust tot een negatief dieptepunt. Dave Ammerlaan liep tegen een rode kaart aan na een harde overtreding. 

  Alles of niets

  Met tien man werd de tweede helft aangegaan. Met strijd en lef probeerde TOGB zich terug in de wedstrijd te knokken. Geholpen door de behouden spelopvatting van opponent Zoetermeer lukte dit voor de mannen van Kraaijbeek. TOGB slaagde er in het balletje voorin vast te houden. Het geloof op een resultaat, was volledig terug nadat Emercan Bagcan een toegeklende strafschop benutte zeven minuten voor tijd. Rob Gerritsma werd één op één met de Zoetermeerse keeper onderuit getrokken, waardoor scheidsrechter De Vos niet anders kon dan TOGB een strafschop te geven. Na de gelijkmaker geloofde TOGB in een overwinning maar die kwam er helaas voor de geel-zwarten niet.

  Dinsdagavond staat de uitwedstrijd tegen SDV op de rol. Aftrap 20:00 uur.