• TOGB zaterdag schiet halve dozijn vol

  In de eerste ronde van de Fidus Cup verloor het zaterdag team van TOGB afgelopen dinsdag van buurman cvv Berkel. In de reguliere competitie draait de selectie van trainer-coach Raymond Kraaybeek in de 4e klasse nog niet zoals vooraf gedacht en staat het slechts op plek 10.  De wedstrijd tegen het op de gedeelde laatste plaats staande Swift Boys, verliep voor de mannen van Kraaybeek en zijn staf, als voorspelt. Het werd aan de Prinsenlaan in Rotterdam een 1-6 overwinning voor TOGB. 

  Slordig

  Een aanvallend TOGB creëerde in het eerste kwartier al legio kansen. Alleen Tim Mourits wist op aangeven van Jim Havenaar in de 7e minuut de 0-1 aan te laten tekenen. TOGB oogde door het missen van de kansen gefrustreerd. Ook het constante vlaggen van de assistent-scheidsrechter van Swift Boys, wanneer er gevaar dreigde te ontstaan hielp niet de concentratie aan TOGB-zijde vast te houden. Sterker. TOGB liet zich verassen. In de 19e minuut profiteerde de snelle Swift Boys spits van de ruimte die hij kreeg en schoot beheerst de 1-1 binnen. TOG B bleef na deze onverwachte tegentreffer wel aandringen. Alleen was het team slordig in de passing, waardoor een treffer nog uitbleef. Tim Mourits was in de 31e minuut alert en benutte een rebound, 1-2. Vlak voor rust stond Rob Gerritsma op de juiste plek om een voorzet van Sam Havenaar binnen te werken, 1-3. 

   

  Vastzetten

  Na de pauze zette TOGB de tegenstander helemaal vast op eigen helft. De mannen van Kraaybeek gunde de gastheren geen mogelijkheid om via een uitbraak TOGB te verrassen. Het resultaat in deel twee van de wedstrijd waren drie goals. Wederom was het Tim Mourits die de 1-4 op het scorebord zette. De 1-5 kam van de voet van Jim Havenaar. Marc Twaalfhoven schoot het halve dozijn voor TOGB vol door de 1-6 te laten noteren. Hiermee was met name Swift Boys wel tevreden. Er werden in het laatste kwartier nog wel een aantal kansen om zeep geholpen door TOGB, maar de ruime overwinning was wel prettig, na een serie wedstrijden zonder overwinning. 

   

  Komende zaterdag speelt TOGB thuis tegen SDV. Een tegenstander die net als Swift Boys nog wacht op de eerste punten.