• TOGB benut kansen niet en gaat onderuit in Velsen

  TOGB is er niet in geslaagd de wedstrijd bij rkvv Velsen winnend af te sluiten. Het team van TOGB-oefenmeester Mark Schuur stond na 90 minuten met lege handen. Velsen sloeg vlak voor de rust definitief toe. Ayrton Dol verschalkte TOGB-doelman Kraaijbeek en zette de ploeg van Velsen coach Ronald Dooijeweerd op 2-1. Het bleek uiteindelijk de winnende goal te zijn, waardoor Velsen 3 punten mocht bijschrijven.

  Vroege voorsprong

  TOGB begon voortvarend aan de wedstrijd in Velsen. Al na 3 minuten was het Bas Mourits die de 0-1 op het scorebord zette. Na een splijtende pass van Max de Winkel gevolgd door een prima loopactie van Mourits, kon de routinier doeltreffend afronden. TOGB moest al na 12 minuten haar eerste wissel doorvoeren. Zackaria Doumajd moest na een duel waarbij zijn voet dubbelklapte, geblesseerd het veld moest verlaten. Merick Heintjes verving de geplaagde technicus binnen de lijnen. Na het duel moest Doumajd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. Nog niet duidelijk is hoe ernstig de kwetsuur is en hoe lang Doumajd uitgeschakeld zal zijn.

  Een minuut later was het Ayrton Dol, die Colin Kraaijbeek een eerste maal wist te passeren en de stand op 1-1 bracht. TOGB kreeg in de eerste 45 minuten voldoende mogelijkheden om wederom op voorsprong te komen. Na een prima actie en voorzet van Merick Heintjes op Max le Fevre, schoot le Fevre de bal tegen de doelman in plaats van in de goal. De scherpte bij de eind pass en geluk ontbrak aan TOGB-zijde, waardoor het beslissende tikje richting een tweede goal niet gegeven kon worden.

  Vlak voor de pauze was het gastheer Velsen dat de voorsprong wel kon pakken. De TOGB-verdediging slaagde er niet in de voorzet uit een Velsen aanval te haen, waarna het Ayrton Dol was die de bal hard binnen kon koppen en zijn tweede doelpunt van de dag liet aantekenen.

  Onbenut

  Velsen opende de tweede helft opportuun. De aanvalsdrang duurde niet langer dan 10 minuten en leverden de gastheren twee corners op, die geen gevaar in de TOGB zestien veroorzaakte. De TOGB-aanval kon in het tweede bedrijf niet succesvol afronden. Het team van Schuur creëerde voldoende, maar slaagden er vandaag niet in de kansen te verzilveren. Zo was het Max le Fevre die voor eigen succes ging, maar door te gehaast af te ronden over het hoofd zag dat Leroy Zwarteveld er beter voor stond. Schuur veranderde de tactiek in de tweede helft naar 3-3-4 en zag zijn ploeg domineren, maar niet scoren. Zo ging de jonge groep van Schuur balend en teleurgesteld de bus in.  Schuur na de wedstrijd over het verlies. “ Tot de zestien voetballen we goed. Daarna zie je dat we te gehaast naar de eind pass zoeken. Helaas heb ik geen spits in mijn selectie die er in een seizoen 22 in schiet en dus is het belangrijk dat we de juiste keuzes maken. We gaan werken aan het maken van de betere en dus juiste keuze die een goal oplevert. Ik heb vertrouwen in mijn groep en weet waartoe zij in staat zijn. Volgende week beginnen we weer op 0-0 en wie weet stappen wij dan als winnaar van het veld.”

  Komende speelronde gaat TOGB op bezoek bij koploper Hoogeveen. Wederom met de bus en zonder publiek langs de lijn.