• TOGB boekt eerste hoofdklasse zege in uitduel bij rksv Mino

 • rksv Minor 1 – TOGB (zo) 1 (0-2) 1-2

  Vandaag stond de verre uitwedstrijd voor TOGB in het Limburgse Nuth op het programma. Opponent rksv Minor had tot vandaag uit haar 5 wedstrijden 2 punten verzameld. Ook de equipe van oefenmeester Ronald Ermes heeft 2 punten, al had TOGB hier één wedstrijd minder voor nodig om deze te behalen.

  Na een lange busreis, met TOGB mondmasker, werd het gebruikelijke ritueel van voor iedere wedstrijd afgedraaid. De groep uit Berkel en Rodenrijs oogde in de warming up gretig. Zou het vandaag dan eindelijk gaan lukken om de eerste overwinning te behalen in de Hoofdklasse?

  Het eerste wapenfeit van de wedstrijd dat genoteerd werd, was een afstand schot van Wouter Vermeer. Vermeer zag doelman Klyn iets voor zijn doel staan en probeerde de Minor sluitpost te verrassen. De inzet van Vermeer ging helaas voor TOGB net over.

  TOGB dicteerde in de eerste helft en zag Minor in de eerste helft niet vaak voor het doel van Stijnman opduiken. Na een paar spelde prikken van TOGB uit spelhervattingen kreeg het team van Ermes in minuut 23 een strafschop. Dit nadat Minor hands maakte binnen de zestien op de inzet van Rob Gerritsma. Routinier Glenn den Uijl, eiste de bal op. Den Uijl schoot de toegekende strafschop beheerst binnen en zette TOGB op 0-1. Op het half uur mocht Glenn den Uijl wederom een strafschop gaan nemen. Bas Mourits werd volgens scheidsrechter Souwen onjuist verdedigd en onderuit gehaald binnen de zestien. Den Uijl pakt de bal, concentreert zich en schiet wederom beheerst binnen, 0-2.

  Na rust is het wederom TOGB dat in het eerste kwartier twee mogelijkheden krijgt om de 0-3 te maken en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas gebeurt dit niet en zien de Berkelaren Minor steeds meer de lange bal gaan spelen. De thuisploeg gokt met de lange bal dat deze een keer goed valt. TOGB wordt iets terug gedrongen, maar weet met slim verdedigen de nul nog vast te houden. In minuut 62 komen de gastheren toch op 1-2. Minor speelt wederom de lange bal en ziet dat TOGB de bal niet weg krijgt. De bal beland rand zestien bij een Minor aanvaller die Jesper Stijnman weet te passeren. Ronald Ermes wisselt vervolgens Glenn den Uijl voor Jim Havenaar. Havenaar staat net binnen de lijnen als hij samen met Leroy Zwarteveld Rob Gerritsma in kansrijke positie zet. Helaas gaat de inzet van Rob Gerritsma naast. Rob Gerritsma wordt in de 68ste minuut vervangen door Zackaria Doumajd. Met de komst van Doumajd verhuist Bas Mourits naar de 9 positie, waarmee hij de diepste TOGB aanvaller wordt. De eerste actie van Doumajd is op Guus Steerneman, die met zijn afronding net geen geluk heeft. TOGB krijgt ook in de tweede helft genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar doet dit niet waardoor het onnodig spannend blijft. Met nog 5 minuten te gaan wisselt Ermes verdedigend. Guus Steerneman, met geel op zak, wordt naar de kant gehaald en Younes Assaih komt in het veld. Assaih, van origine linksbuiten, heeft verdedigend meer ervaring dan Steerneman en kan op de gehele linker flank uit de voeten. In de slotfase zwijmelt TOGB. Minor snijdt door de TOGB defensie en heeft pech in de afronding. De inzet van de gastheren verdwijnt, voor TOGB, aan de goede kant van de paal. De maar liefst 6 minuten blessuretijd lijken een eeuwigheid te duren. De ontlading bij TOGB was er na het laatste fluitsignaal, terwijl thuisploeg rksv Minor op hetzelfde moment enorm baalde dat er geen resultaat behaald was.

  Ermes was na afloop van de wedstrijd tevreden met de 3 punten. “We maken het onnodig spannend vandaag en hadden de wedstrijd in het slot moeten gooien. Na de 0-2 krijgen we nog zeker vijf mogelijkheden om dat te doen. Minor gaat de lange bal spelen en hoopt dan dat die een keer goed valt. Uit een dubbele kluts maken zijn dan totaal onverwacht 1-2. Dat gebeurt dan en ja dan blijft het spannend tot het einde. Dit omdat wij de kansen niet benutten die we creëren. De overwinning is zeker niet gestolen. We pakken de 3 punten ook door de sterke bank. Je ziet dat mijn groep heel breed is en ik iedere week de luxe heb de beste 17 te kunnen uitkiezen. Nu de bus in en genieten van deze overwinning“

  Minor: Klyn, Hermans, Buis, Houwers, Khalouta, Mephtah, Amory, Belkassem, Jannenga, Arbaouli, Kumu

  TOGB: Stijnman Kohl, Weegman, Vermeer, Bonevacia, Zandbergen Zwarteveld, Mourits, Den Uijl (63ste Havenaar), Gerritsma (68ste Doumajd), Steerneman (85ste Assaih)