• TOGB slaagt er niet in koploper ADO’20 te verrassen

Koploper in de derde divisie ADO’20 ontving woensdagavond TOGB. Binnen 10 minuten leken de gastheren via treffers van Maurizio Brenna en Jan Willem Tesselaar een probleemloze avond te gaan beleven, 2-0. Anthony Slierendrecht bracht met twee fraaie treffers voor TOGB de stand weer in evenwicht, 2-2. Een verkeerde inspeel pass van doelman Moreno Zwarteveld leverde ADO’20 via Ruben Doesburg opnieuw een voorsprong op, 3-2. Doelman Grim voorkwam vlak voor rust met een uiterste strekking dat de stand bij rust weer in evenwicht zou zijn. Na de rust bracht Ruben Doesburg met een individuele actie de 4-2 op het scorebord.

Uit de startblokken

Klokslag 20.00 uur bracht scheidsrechter Jules Nelissen speelronde 9 voor ADO’20 en TOGB met het eerste fluitsignaal op gang. Onder barre omstandigheden zochten de toeschouwers de droogte op die de tribune bood. Vanf de tribune zagen zij dat de eerste kans in de 4e minuut voor TOGB was. Een prima combinatie over links tussen Anthony Slierendrecht en Dean Zandbergen brachtt Youri de Winter in kansrijke positie. De TOGB-aanvaller kon net niet afdrukken, waardoor de aanval stokte. Hierna werd pijnlijk voor TOGB duidelijk waarom ADO’20 de ranglijst in de derde divisie zondag aanvoert.

Binnen enkele minuten sloegen de Heemskerkers tweemaal toe. ADO’20 verlegde het spel via Feyo Glim van de linkerflank naar de rechter kant. De TOGB-verdediging had dit verkeerd ingeschat waardoor Maurizio Brenna volledig vrijstaand de 1-0 binnen kon tikken. Twee minuten later verdubbelde Jan Willem Tesselaar de score voor de gastheren. Talib Azarouali leed balverlies en zag vervolgens dat Wouter Vermeer niet kon voorkomen dat Jan Willem Tesselaar ADO’20 op 2-0 zette.

Herpakken

Na de vroege achterstand herpakte TOGB zich knap. Uit een corner ging Kjell Scheers namens TOGB het luchtduel aan met een ADO’20 verdediger. Beide spelers raken de bal en elkaars hoofd en gingen naar de grond. Scheidsrechter Nelissen liet doorspelen en zag vervolgens Anthony Slierendrecht de bal met veel gevoel vanaf 18 meter in het doel schieten, 2-1. De leidsman floot vervolgens, waarbij een deel van de supporters twijfelde of de treffer telde. Nadat de spelers zijn opgelapt, bleef de treffer staan en zo kon TOGB opzoek naar een tweede treffer. Deze werd ook gevonen. Nadat ADO’20 een vrije trap gekeerd zag worden schakelde TOGB snel om. Dean Zandbergen stuurde Anthony Slierendrecht diep, die de bal in de verre hoek over ADO’20 doelman Grim in het doel schoot, 2-2.

Klap

In het slot van de eerste helft kreeg TOGB een derde treffer te verwerken. Moreno Zwarteveld ging in de fout bij het inspelen. Hij zag tot zijn schrik de bal niet bij een medespeler eindigen, maar bij ADO’20 speler Doesburg die met een lobje de 3-2 weet te maken.

Vlak voor het rustsignaal moet ADO’20 Doelman Grim zich volledig strekken om nieuw succes voor TOGB te voorkomen, waarin hij slaagde en de elftallen met 3-2 gingen rusten.

Marge

Met een individuele actie is het weer Doesburg die de marge voor ADO’20 op twee zette en de 4-2 liet aantekenen. TOGB blijft voetballen en neemt risico’s om de marge van twee die ADO’20 heeft te verkleinen. Eerst is het Dean Zandbergen die Anthony Slierendrecht  de mogelijkheid bood om zijn derde van de avond te maken. De inzet van Slierendrecht werd een prooi voor doelman Grim. Vervolgens is er dreiging via Talib Azarouali. Hij ging voor eigen succes, waar er andere geel zwarten in kansrijkere positie stonden.

Wissels

Schuur wisselde ondanks een gele kaart voor Leroy Zwarteveld, die op het randje moest spelen om TOGB in de wedstrijd te houden, aanvallend. Slierendrecht en Scheers gingen voor Verdel en Paternot. Ook Steerneman komt binnen de lijnen voor De Winter. Nadat Moreno Zwarteveld een prima reflex toonde op een schot van Milan Zonneveld namens ADO’20, zag Steerneman zijn inzet uiteenspatten op de lat.

TOGB keerde zonder punten huiswaarts na de 4-2 nederlaag op bezoek bij ADO’20. Komende zondag reist TOGB voor speelronde tien naar Gemert, dat op bezoek bij UNA verloor met 1-0.