• TOGB vergroot zorgen Dongen en stijgt zelf op ranglijst naar plek vier

  TOGB heeft op het eigen sportpark Het Hogeland met 1-0 gewonnen van het Brabantse Dongen. Op het kletsnatte veld zochten beide teams bij 0-0 de kleedkamer op voor een warme kop thee en de aanwijzingen van de coaches tijdens de rust. In het tweede bedrijf was TOGB sterker, drukte de bezoekers terug en zagen Youri de Winter de enige treffer van de wedstrijd maken. 

  Stroef

  Het begin van beide teams was stroef. TOGB zag Anthony Slierendrecht en Dean Zandbergen de eerste kansen hebben. Slierendrecht mikte net naast en Zandbergen zag zijn schot smoren. De gasten waren naar Berkel en Rodenrijs gekomen om de slechte competitie start te stoppen. De kanaries, die vandaag in het oranje aantraden, waren echter niet bij machten het TOGB heel erg moeilijk te maken. 

  Trainer Erbas zag zijn team niet excelleren op sportpark het Hoge Land. Wel kreeg Dongen een prima kans op de openingstreffer via aanvoerder Jan Gerrits Jr. Gerrits werd door Rijk Siemerink op maat bediende in de zestien. Gerrits schot was echter te slap, waardoor TOGB-doelman Moreno Zwarteveld de bal eenvoudig op kon pakken. Het was gelijk de gevaarlijkste actie van de bezoekers in de eerste helft.

  Vrije trap

  Nadat Finn Ameling de bal op het middenveld oppikte en Dean Zandbergen wegstuurde werd Zandbergen door twee Dongen verdedigers rand zestienmeter gestuit. Het leverde TOGB een vrije trap op. Youri de Winter nam plaats achter de bal, drukte af maar zag echter geen kans de bal achter doelman Senna Daver te krijgen.

   

   

   

 • Ongewijzigd

  De tweede helft werd met dezelfde 22 spelers gestart als waar de eerste bij 0-0 was geëindigd. De eerste vlot lopende aanval in de tweede helft werd opgezet door de gastheren. Finn Ameling snoepte de bal af van een Dongen middenvelder, speelde Anthony Slierendrecht aan, die Youri de Winter in kansrijke positie bediende. De Winter kreeg de bal echter niet onder controle, waardoor Dongen gemakkelijk kon uitverdedigen. TOGB-trainer Schuur bracht na zeven minuten voetballen in de tweede helft Leroy Zwarteveld voor Anthony Slierendrecht. De wissel leverde op dat TOGB hoger en dieper kon gaan spelen. De geel zwarten zagen achtereen volgens inzetten van Dean Zandbergen, schot over en Kjell Scheers, kopbal in handen van Senna Daver, niet tot succes leiden.

  Voorsprong

  Nadat Dongen een vrije trap had gekregen rand zestien en deze niet wist te verzilveren, was het Vincent Verbond die aan de basis van wat later zou blijken, de winnende aanval stond. De linkerverdediger veroverde op eigen helft de bal, stoomde langs de zijlijn op en speelde Talib Azaroiali links in de zestien aan. Azaroiali passeerde twee Dongen verdedigers om vervolgens de bal klaar te leggen voor de inlopende De Winter. De aanvaller prikte vervolgens de 1-0 achter Dongen-doelman Daver.

  Spannend

  Na 70 minuten mocht De Winter naar de kant en werd afgelost door Steerneman. TOGB creëerde in de laatste 20 minuten van de wedstrijd een aantal kansen, maar benutte deze niet. De bezoekers konden gedurende het laatste deel van de wedstrijd geen vuist maken. Wel bleef het spannend tot het einde. Slechts éénmaal moest Moreno Zwarteveld in het laatste deel van de wedstrijd handelend optreden. Op een inzet van Sel Bastmeijer moest de TOGB-goalie zich rekken om een treffer te voorkomen. Aan de andere kant waren het Guus Steerneman, schot naast, Max le Fevre vanuit een corner naast en Dean Zandbergen, schot over, dicht bij een tweede TOGB-goal, die niet wilde vallen.

  Rood

  Na een afgeslagen Dongens offensief, speelde Wouter Vermeer prima in op Dean Zandbergen. Zandbergen zag uit zijn ooghoek dat Dongen speler Sam Spijkers zijn sliding inzette. Spijkers deed dit echter te laat en gleed door het natte veld hard in op Zandbergen. Het leverde de Brabander een rode kaart op in de extra tijd van het duel. 

  TOGB vergroot met de 1-0 zege op Dongen de problemen voor de Brabanders die met de zesde nederlaag op rij rode lantaarndrager blijven. TOGB steeg door de derde overwinning dit seizoen naar de vierde plaats op de ranglijst in de derde divisie. Het team van Mark Schuur heeft nu 10 punten uit 5 duels. 

 • Tevreden kritisch

  Trainer Mark Schuur was over de winst tevreden. Gelijktijdig was de oefenmeester zelfkritisch. Schuur: “Over de drie punten zijn we als staf natuurlijk tevreden. Maar we weten ook dat er dingen beter moeten. We hebben vandaag niet onze beste pot voetbal gespeeld. Als je ook die wedstrijden weet te winnen kun je als staf alleen maar tevreden zijn. Je ziet in de wedstrijd van vandaag wel dat wij onszelf niet belonen bij de kansen die wij creëren en dan houd je het spannend, omdat Dongen in een resultaat blijft geloven. Tegelijkertijd weet je hierdoor ook waar je verbeterpunten liggen. Daar gaan we de komende tijd mee aan de slag. Komende dinsdag spelen we als voorbereiding op de volgende competitiewedstrijd tegen VVSB zaterdagavond, tegen Jong Sparta. Zo krijgen de spelers die niet te veel hebben gespeeld de afgelopen tijd ook minuten en houden ook zij ritme. We weten dat we iedereen uit de selectie dit seizoen keihard nodig hebben en daarom oefenen we tegen sterke tegenstanders.”

  Komende zaterdagavond speelt TOGB de uitwedstrijd bij nummer drie op de ranglijst VVSB. De aftrap in Noordwijkerhout is om 18.00 uur.