• Op bezoek in Breda heeft TOGB Baronie op een 2-3 nederlaag getrakteerd. Halverwege was de stand in evenwicht 1-1, ondanks een enorm overwicht van TOGB. Na de rust tilde TOGB met twee treffers binnen drie minuten de stand naar 1-3. Baronie rook een resultaat na de 2-3 en rood voor TOGB, maar slaagde er niet in nogmaals te scoren, waardoor de drie punten mee naar Berkel en Rodenrijs gingen.

 • Glenn Zandbergen

 • Youri de Winter

 • Anthony Slierendrecht

 • Overwicht

  In de eerste helft was TOGB, door het inzakken van de gastheren, veel aan de bal. Het keurkorps van Jonk had in de eerste vijfenveertig minuten het initiatief, de bal en de kansen om op voorsprong te komen, maar vergat zichzelf te belonen voor het prima spel. Doordat Baronie vanuit de counter vlijmscherp was, nam het vlak voor rust een 1-0 voorsprong via Rob Keuken. De groenwitten maakten optimaal gebruik van het verkeerde doordekken aan TOGB kant, waardoor er op links ruimte ontstond en de bal vanaf de linkerkant bij de vrijstaande Keuken belandde. De aanvaller kon doeltreffend afrondde en zette Baronie op 1-0. In de vierde minuut van de blessuretijd was het weer gelijk. Een TOGB-corner werd perfect op de kruin van Glenn Zandbergen gelegd, waarna de verdediger de bal hard tegen het net kopte, 1-1. 

  Anders

  Jonk gaf zijn spelers tijdens de rust aan naar binnen te komen en af te drukken als de mogelijkheid daar was. Het was niet tegen dovemans oren, wat de TOGB-coach zijn ploeg voorhield. Vroeg in de tweede helft kwam Youri de Winter naar binnen, legde aan en schoot met binnenkant voet de bal van buiten de zestien onhoudbaar binnen, 1-2. Nog niet bekomen van de 1-2 was Baronie te laconiek in het afstoppen van de Berkelse formatie. Michel van der Elst kon ongehinderd een voorzet vanaf de linkerkant de Bredase zestien inbrengen. Anthony Slierendrecht, die de met duizeligheid kampende Merick Heintjes had afgelost, wist wel raad met de voorzet van Van der Elst. Slierendrecht zette zijn hoofd tegen de bal en stuurde deze onhoudbaar voor de Bredase sluitpost Luuk Brand in het doel, 1-3. Slierendrecht die uitstekend inviel leek met zijn treffer de wedstrijd in het slot te gooien.

  Onnodig

  Tijdens de drink pauze halverwege de tweede helft, gaf trainer Jonk zijn spelers het advies de wedstrijd dood te maken. Dit omdat TOGB met 75% balbezit de wedstrijd controleerde. Het liep anders en het werd ook nog spannend voor de toeschouwers die ondanks de hitte hadden gekozen voor dit duel. Met nog tien minuten te spelen stond de TOGB-verdediging bij een Baronie-hoekschop aan de verkeerde kant te dekken, waardoor Tom van Gestel de 2-3 binnen kon werken en de spanning terug was in de wedstrijd. Onnodig bracht TOGB zichzelf in de problemen waar het de controle over de wedstrijd had. 

  Opportune

  De nieuw bakken Baronie trainer Verbeek, die pas donderdag voor het eerst met zijn selectie kon trainen, bracht Tamir el Bousaksaki als extra aanvaller. Het leidde tot een onfortuinlijke overtreding die Moreno Zwarteveld moest maken om de gelijkmaker te voorkomen. Zwarteveld kreeg voor zijn actie rood en TOGB moest verder zonder haar eerste doelman. Jonk zette twee wissels in, waardoor de net voor Youri de Winter ingevallen Guus Steerneman, alweer naar de kant moest voor verdediger Kjell Scheers. Ook Max le Fevre werd vervangen door doelman Kenzo Lionahr die zo zijn officiële debuut in TOGB 1 maakte.

  Over de streep trekken

  De laatste minuten werd TOGB door Jonk zo neergezet om de overwinning over de streep te trekken. Verdel werd vanuit de aanval rechtsachter geposteerd en vormde met Scheers, Glenn Zandbergen, Van der Elst en Weegman een vijf mans blok, waarbij Jay Zandbergen en Talib Azaroiali ook inzakte om zo een on door dringbare defensie te vormen. De ingevallen Sitor Sla die Figo Eijgenraam afloste, moest samen met Anthony Slierendrecht zorgen voor het gevaar bij de TOGB-omschakeling. Baronie was niet bij machte om het initiatief van TOGB over te nemen en haar wil aan de bezoekers op te leggen. Het plan van Jonk slaagde, waardoor TOGB de tweede overwinning van het seizoen boekte.

 • Terecht gewonnen

  Een tevreden TOGB-coach vatte de wedstrijd samen. “Ondanks de hitte slaagde wij er vandaag in om met goed positie spel de bal veelal te hebben. Dit omdat Baronie inzakte en zo het initiatief aan ons gaf. In de eerste helft hadden wij vier keer kunnen scoren en doen dit maar één keer. Gelukkig pakte mijn spelers het in de tweede helft goed op en maakte wij snel twee goals, waarmee wij rustig de wedstrijd uit hadden moeten spelen. Tijdens de drink pauze heb ik nog een keer aangegeven dat wij de wedstrijd door moesten maken. Door die tegen goal en ook de rode kaart voor Moreno maak je je het jezelf onnodig moeilijk. Met tien man hebben wij niets meer weggegeven en hebben naar mijn mening terecht de overwinning gepakt.”