• TOGB zaterdag wint moeizaam van SDV

  Wat waarschijnlijk de laatste wedstrijd voor de winterstop was, leverde het team van TOGB zaterdagcoach Raymond Kraaybeek 3 punten op. Op het Hoge Land was TOGB met 4-1 te sterk voor SDV.

  Pover

  In een uitermate povere eerste helft zag TOGB de gasten binnen 5 minuten op voorsprong komen. Na slecht doordekken op het middenveld, kon de linksbuiten heel makkelijk maar wel zeer fraai de 0-1 binnenschieten. Direct na de aftrap had Marc Twaalfhoven de schade kunnen herstellen. Twaalfhoven promoveerde alleen de goede voorzet van Julian Meijer niet tot doelpunt. Na 12 minuten dan toch de gelijkmaker. Sam Havenaar draaide vanaf links de bal afgemeten de zestien in waar Marc Twaalfhoven dit maal met het hoofd wel trefzeker was, 1-1. De rest van de eerste helft is niet het vermelden waard. Inspiratieloos en gefrustreerd ging TOGB de kleedkamer in.

  Anders

  Het was duidelijk dat het anders moest na de pauze. Gezien de kwaliteit die TOGB in de ploeg heeft moest er gewonnen kunnen worden van de tegenstander van vandaag. Met een kleine aanpassing, begon TOGB de tweede helft. Rob Gerritsma verlengde met het hoofd binnen 5 minuten een vrije trap van Jim Havenaar voor de 2-1 voorsprong. Hierna was het wachten op meer doelpunten voor de thuisploeg. Veel pogingen werden echter om zeep geholpen. Tot in de 75e minuut een schot van Sam Havenaar slecht werd verwerkt door de doelman van SDV en de 3-1 een feit was. In blessuretijd schoot Pim Doesburg nog de 4-1 binnen uit een vrije trap, waardoor de overwinning nog enige glans kreeg.

  Door deze overwinning stijgt TOGB iets op de ranglijst, maar zal het zeker voetballend beter moeten om echt een rol van betekenis te spelen in de rest van de competitie.

 • De 2-1 van Rob Gerritsma

 • De 4-1 van Pim Doesburg