• Feyenoord te sterk voor TOGB op zonovergoten sportpark Varkenoord (2-1) 3-1

  TOGB heeft het oefenduel in de aanloop naar het seizoen 2021-2022 verloren van sc Feyenoord. Op Varkenoord was het team van Feyenoord trainer Ronald Ermes met 3-1 te sterk voor de selectie van TOGB trainer-coach Mark Schuur. Op het zonovergoten sportcomplex Varkenoord was het genieten. De supporters van beide teams konden van het fantastische weer en een attractieve oefenwedstrijd genieten deze zaterdag. De spelers mochten op de fantastisch mat laten zien waar zij toe instaat zijn. Ermes is met zijn sc Feyenoord één van de titelkandidaten in de zaterdag Hoofdklasse. TOGB trainer Schuur kon deze middag zien waar zijn jonge groep op dit moment staat.
  De wedstrijd had in oud-prof Geert den Ouden ook nog eens een scheidsrechter die weet welke trucjes spelers uithalen om een vrije trap of meer te versieren. De man in het zwart floot een uitstekende wedstrijd en liet beide teams vooral lekker ballen.
   
  Aanval
  In de eerste helft gingen beide teams vol voor de aanval. De combinaties lukte bij Feyenoord net iets beter dan bij TOGB. Toch was het TOGB dat na een minuut of 6 op voorsprong kwam. Een vlotte combinatie bracht Bas Mourits net buiten de zestien in kansrijke positie. De ervaren aanvaller krulde de bal fantastisch binnen, 0-1. Lang mocht TOGB niet genieten van de voorsprong. In de 12e minuut was de balans hersteld. Een uitstekende combinatie van Feyenoord werd door Jordi Dobber achter TOGB-goalie Moreno Zwarteveld gedeponeerd, 1-1. Feyenoord drukte door en wist via linksachter Amed Dag op 2-1 te komen. De inzet van Dag leek houdbaar, maar Zwarteveld zag de bal onder zijn lichaam in het TOGB-doel verdwijnen. Feyenoord kreeg voor de pauze nog twee goede kansen en leek de 3-1 te maken. Helaas voor de Rotterdammers werd de goal vanuit buitenspelpositie gemaakt en dus geannuleerd. TOGB verloor aanvoerder Jay Zandbergen die na een ongelukkige botsing de rest van de wedstrijd vanaf de zijkant moest toekijken. TOGB had voor de helft wissel nog een uitstekende mogelijkheid om de 2-2 op het scorebord te zetten. Na een prima aanval over rechts waarbij vanuit achter vlot werd opgebouwd, had Guus Sterneman de 2-2 binnen moeten schieten. De inzet verdween echter net voorlangs.
   
  Betere ploeg
  Na de thee werd er door beide trainers flink gewisseld. De gastheren waren in de tweede helft de betere ploeg die minimaal vijf doelrijpe kansen creëerden. Helaas voor de Feyenoorders stond bij de aanvallers het vizier niet volledig goed afgesteld, of was het doelman Zwarteveld of een TOGB-been dat succes in de weg stond. Na een minuut of 6 in het tweede bedrijf wist Feyenoord de marge wel naar 2 te tillen. Junior Obiko passeerde Zwarteveld en zette de 3-1 op het scorebord. TOGB zag haar aanvallers in het 2e bedrijf Michel van der Elst vanaf rechts, Sitor Sla vanaf links en Sven Paternot wel in de zestien van Feyenoord opduiken, maar de finesse om een tweede TOGB-goal te maken was er vanmiddag niet.
   
  Nuttig
  Een nuttig meetmoment voor beide teams in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Beide teams weten waar er komende weken aan gewerkt dient te worden voor de start van de competitie.