• TOGB heeft na een "lange" zomerstop de training weer hervat. Op dinsdag 20 augustus werd de eerste oefenwedstrijd thuis tegen zaterdag 2e klasser Soccer Boys afgewerkt. Het team van Ronald Ermes wist deze met 2-0 te winnen.

  Dat de supporters de weg naar Het Hoge Land nog weten te vinden was wel zichtbaar, want er waren er op deze doordeweekse avond veel.

  De groep is met een aantal nieuwe jongens, groter geworden. Het is nu al duidelijk dat iedereen zal moeten vechten voor een basisplaats. In het treffen met dorpsgenoot Soccer Boys kon Ermes niet beschikken over de van blessures herstellende Xavi Vriesde en Zakaria Doumaid en de op vakantie zijnde Younes Assaih.

  Alle spelers maakten tegen Soccer Boys minuten. Het was voor menigeen nog onwennig en sommige spelers hadden het moeilijk om het juiste ritme weer te pakken te krijgen. Het is nog even wennen aan elkaar.

  TOGB begon voortvarend en leverde direct een prima aanval af, maar de inzet van Vince Luyken pareerde de keeper. De rebound van Martin La Cruz belande net naast. In de 11e minuut stoomde Damiano Vaudo langs de rechterkant op. LaCruz tikte de bal door op Vaudo, maar deze zag zijn inzet gekeerd worden. Een paar minuten later was er een voorzet van links van Soccer Boys. Deze werd half gekeerd door doelman Jesper Stijnman, maar voordat de bal kon worden binnengetikt, werd deze weggewerkt door de TOGB verdediging. Halverwege de 1e helft gaf Glenn den Uijl een pass op Rob Gerritsma. Zijn inzet viel bij de 2e paal zonder dat iemand hem aanraakte binnen, 1-0. Soccer Boys probeerde wel aan te vallen, maar de verdediging stond iedere keer goed opgesteld. TOGB was met een paar mooie aanvallen wel gevaarlijk maar kon deze niet doeltreffend afronden.

  Ook in de 2e helft was TOGB de bovenliggende partij. Uit een voorzet van Shaqiel Mohamedhoesein was Sven Paternot dichtbij de 2-0. Zijn inzet werd echter gestopt. Even later was het weer Mohamedhoesein die de bal voor gaf op Leroy Zwarteveld. Zijn inzet ging door de keeper zijn handen, waarna Paternot de 2-0 binnentikte en zijn eerste doelpunt voor TOGB liet aantekenen. Een kwartier voor tijd was er een mogelijkheid voor Soccer Boys maar tot tweemaal toe stopte doelman Moreno Zwarteveld de inzet. Hierna waren er nog een paar schoten van TOGB op het doel van Soccer Boys, maar gescoord werd er niet meer.

  Aanstaande zaterdag speelt TOGB haar volgende oefenwedstrijd om 16.00 uur thuis tegen zaterdag 1e klasser Nieuw Lekkerland.

 • Rob Gerritsma

 • Sven Paternot