• Vijf vertrekkende spelers TOGB zondag

  Doorselecteren is altijd goed om een team scherp te houden en te laten groeien. Daarnaast is het ook fijn voor spelers om zicht elders door te ontwikkelen als speler en als mens. Natuurlijk is het niet fijn om  afscheid te nemen van spelers en ze te zien vertrekken, maar het is goed om te blijven groeien zowel als selectie als individu.

  TOGB ziet komend seizoen Bas Mourits en Zackaria Doumajd  stoppen. Mourits heeft een punt gezet achter een imposante carriere dat hij afsloot met een de openings goal in de kampioenswedstrijd en de titel en promotie naar de derde divisie. Ook Zackaria Doumajd stopte eerder dit seizoen. Zackaria heeft er voor gekozen zijn maatschappelijke carriere vorm te willen geven, waardoor hij gedwongen was om een punt te zetten voor nu achter het voetballen. De technisch begaafde en altijd vrolijke Zack zal gemist worden, maar iedereen begrijpt de keuze van hem.

  Daarnaast vertrekken er drie spelers naar andere clubs. 

 • Ryan Pronk

 • Ryan Pronk vertrekt naar cvv Swift in Amsterdam

  Komend jaar zal Ryan Pronk niet meer actief zijn voor TOGB. Afscheid nemen met een kampioenschap is extra mooi. Pronk gaat in verband met zijn studie komend seizoen een heel nieuw avontuur aan in Amsterdam. Hier gaat hij spelen bij Swift dat actief is in de Hoofdklasse. 

  Ryan je gaat in Amsterdam voetballen in verband met je studie. Klopt dit?

  Dat klopt! Aankomend seizoen ga ik bij Avv Swift spelen in Amsterdam, waar ik aansluit bij de zaterdag selectie die actief is in de hoofdklasse. Wegens studie woon ik al sinds afgelopen september in Amsterdam. Dit seizoen is gebleken dat het telkens reizen tussen TOGB en Amsterdam toch wel erg veel vergt, waardoor ik er voor heb gekozen om bij Swift te gaan voetballen. Verder is dit inderdaad een heel leuk nieuw avontuur, waar ik super veel zin in heb! Zoals je zegt is afsluiten met een kampioenschap bij TOGB wel erg mooi.

  Wat ga je missen aan TOGB?
  In de jaren bij TOGB heb ik vele vriendschappen opgebouwd. Zo is de huidige selectie echt een hechte groep. Ook buiten het voetbal om zien we elkaar veel, dat is iets wat het voor mij extra leuk heeft gemaakt. Dit zal ik uiteraard gaan missen maar ik denk dat dit bij Swift ook zeker het geval zal zijn!

  Hoeveel jaar heb je bij TOGB gespeeld?
  In de B1 ben ik bij TOGB komen spelen. Hier heb ik toen 3 mooie jaren gehad in de jeugd, om vervolgens aan te sluiten bij de eerste selectie. Nu na twee seizoenen bij de selectie ga ik TOGB verlaten.

  Wat wil je kwijt aan de supporters?
  Natuurlijk ten eerste een dankwoord voor hun aanwezigheid bij wedstrijden en het steunen van de club. Verder was het altijd leuk om even een praatje te maken, na wedstrijden of tijdens een clubavond. Ik zal de supporters zeker nog zien, wanneer ik aankomend seizoen eens kom kijken bij mijn oude teamgenoten!

 • Jordan Weegman vertrekt naar sc Feyenoord

  Komend jaar zal Jordan Weegman niet meer actief zijn voor TOGB. Afscheid nemen met een kampioenschap en geen goal tegen in kampioenswedstrijd is extra mooi. Jordan gaat komend seizoen starten bij sc Feyenoord, waar hij onder andere zijn oud-trainer Ronald Ermes treft.  

  Verwacht je je snel in de basis te spelen op Zuid? 

  Natuurlijk ga ik mijn uiterste best doen om volgend seizoen bij Sc Feyenoord een basisplek te krijgen en heb er heel veel zin in om daar aan de bak te gaan. Verder vind ik het natuurlijk superleuk om weer onder Ronald Ermes te spelen. 

  Wat ga je missen aan TOGB? 

  Ik ga zeker de gezelligheid missen binnen het team en de vereniging. De afgelopen jaren hebben we veel wedstrijden gewonnen en was de sfeer bijna altijd goed. Ook ga ik de wedstrijden op zondagmiddag missen. De laatste jaren waren er veel supporters die ons kwamen aanmoedigen, dit gaf mij altijd een lekker gevoel en veel energie. 

  Hoeveel jaar heb je bij TOGB gespeeld? 

  In totaal heb ik negen seizoenen met veel plezier bij TOGB gevoetbald. Hiervan kwam ik 4,5 seizoenen uit in zondag senioren 1. Ik ben twee keer kampioen geworden in de jeugd en twee keer met het eerste. Best iets om trots op te zijn. 

  Wat wil je kwijt aan de supporters? 

  Ik wil de supporters heel erg bedanken voor alle support! Elke thuiswedstrijd stonden zij er weer en na de wedstrijd altijd even bij kletsten was erg leuk! Blijf de mannen op de zondag supporten, want dat verdienen ze. Verder wil ik natuurlijk het team en alle trainers bedanken voor dit toffe seizoen die te gek is geëindigd. Afscheid nemen met een kampioenschap voelt heerlijk. 

 • Jordan Weegman

 • Sitor Sla

 • Sitor Sla stapt over naar Jong Sparta

  Komend jaar zal ook Sitor Sla niet meer actief zijn voor TOGB. Afscheid nemen met een kampioenschap en een fantastische goal in de kampioenswedstrijd was extra mooi. Sla gaat komend seizoen starten bij Jong Sparta en in de tweede divisie spelen.  

  Wat verwacht je van je overstap en welke doelen heb je voor jezelf bepaald?

  Ik verwacht heel veel te gaan leren vooral op fysiek, mentaal en tactisch gebied. Mijn doel is om me zo snel mogelijk verder te ontwikkelen, zodat ik komend seizoen een waardevolle bijdrage kan leveren aan Jong Sparta.

  Hoeveel jaar heb je in de jeugd bij TOGB gespeeld?

  Ik heb vier jaar in de jeugd gespeeld, één jaar bij de O23 en afgelopen jaar in het eerste van TOGB.

  Wat ga je missen aan TOGB?

  De saamhorigheid, de sfeer en de ambitie bij de club en uiteraard ook mijn (oud-) teamgenoten en trainers. Zonder hen zou ik nooit zijn waar ik nu ben.

  Tot slot wat wil je nog kwijt aan de TOGB-supporters?

  Dankzij jullie halen wij het beste uit onszelf en is het nu al een prachtig jaar voor ons en TOGB. Ik vind het mooi om te zien dat jullie elke week langs de lijn staan, waar we ook spelen. Dank jullie wel!