• Wordt Verenigingsscheidsrechter

   

  Zoals velen uit de jeugd van 15 t/m 17 wel merken is het weer druk in “cursusland”.

  Alleen is daarbij de aandacht volledig gericht op de cursus “spelleider/Pupillen scheidsrechter”. Zo af en toe komen er echter ook vragen binnen wat de mogelijkheden zijn om het certificaat “verenigingsscheidsrechter” te behalen. Vrijwilligers die wat hoger hebben gefloten (of willen fluiten) hebben soms al wel een opleiding gevolgd. Maar daar is zoveel tijd overheen gegaan, dat vaak sprake is van “roestvorming” op het kennisniveau.

  En vaak om die reden (je wil het namelijk ook goed doen) tot de conclusie komen dat een herscholing wel op zijn plaats is.

  Ook die opleiding kan uiteraard gevolgd worden bij de KNVB en bij voldoende aanmelding ook op eigen locatie.

  Kijk ook gerust eens op www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/opleidingen/verenigingsscheidsrechter 

  Dus is mijn vraag simpel en eenvoudig.

  Zijn er belangstellenden die de cursus “verenigingsscheidsrechter” willen gaan volgen. Het zou een behoorlijke waardevermeerdering betekenen voor TOGB als we meer gediplomeerde scheidsrechters zouden hebben. En dat kunnen ook absoluut jeugdleden zijn die zich verder willen bekwamen. Of senioren die al jaren fluiten, maar zich toch af en toe achter de oren krabben met de vraag: Hoe zat het ook alweer? 

  En laat je niet uit het veld slaan door de excessen die je af en toe op facebook of andere media tegenkomt. Als je kijkt naar het aantal wedstrijden over heel Nederland die ieder weekend worden gespeeld, dan zijn excessen zwaar en zwaar in de minderheid.

  En ik zeg altijd maar dat jij als scheidsrechter nog de meeste invloed hebt op de gang van zaken. Maar ik zal liegen als ik zeg dat scheidsrechter zijn makkelijk is.

  Ben je geïnteresseerd, geef je dan op bij ondergetekende.

   Met vriendelijke groet,

   

  Ronald Rost van Tonningen; Loket scheidsrechters TOGB

  Mob: 06 5316 7386

  Mail: ronald.rvt@kopnmail.nl