• Voorbeschouwing speelronde 7 derde divisie: VVSB – TOGB

  Voor speelronde 7 in de derde divisie zondag staat voor TOGB de uitbeurt bij VVSB in Noordwijkerhout op de rol. Er wordt niet op zondagmiddag maar op zaterdagavond 18.00 uur afgetrapt op Sportpark De Broekhorst door beide teams. VVSB – TOGB is gezien de plek die beide formaties innemen op de ranglijst een topper te noemen. Nummer drie VVSB won afgelopen speelronde op bezoek bij OJC Rosmalen met 1-2. Nummer vier TOGB won op haar eigen sportpark met 1-0 van vv Dongen.

 • VVSB 2022-2023

 • Tegenstander VVSB

  VVSB voluit Voetbal Vereniging Sint Bavo speelt haar wedstrijden op Sportpark De Broekhorst in Noordwijkerhout. De clubkleuren zijn paars-geel. VVSB werd op 26 oktober 1931 opgericht. De naam verwijst naar de voormalige psychiatrische inrichting Sint Bavo waar een aantal personeelsleden het initiatief namen om een voetbalvereniging op te richten. De eerste periode werd dan ook gespeeld op een veld gelegen op het terrein van de inrichting. 

  Afgelopen seizoen werd VVSB 14e in de Derde Divisie Zaterdag. Dit seizoen is de club uit Noordwijkerhout actief in de Derde Divisie Zondag, waarin het een zorgeloos seizoen hoopt te beleven. Voor de selectiegroep staat Wilfred van Leeuwen. De oefenmeester nam afgelopen seizoen het stokje over van Richard Plug, die na een teleurstellende seizoenstart eind oktober 2021 ontslagen werd. Van Leeuwen realiseerde in de laatste speelronde handhaving in de derde divisie door een overwinning op FC Lisse. Dit resultaat werd met een late treffer van VVSB veiliggesteld. De oefenmeester was eerder actief bij VVSB. In de periode 2013-2017 bracht hij VVSB naar de tweede divisie en stond hij met VVSB in de halve finale van de KNVB-beker. 

 • TOGB 2022-2023

 • Youri de Winter over VVSB- TOGB

  Voorbeschouwen doen we met Youri de Winter. De aanvaller keerde na zeven seizoenen terug bij TOGB. Hij vertrok na het seizoen 2014-2015 op zeventienjarige leeftijd naar de Nike Academy. Daarna was hij drie seizoenen actief voor Sparta Rotterdam. Na deze periode speelde hij in de tweede divisie voor svv Scheveningen, Excelsior Maassluis en vv Noordwijk. Ook heeft hij een periode voor AO Kerkyra in Griekenland- en in Zweden voor Assyriska ff gespeeld.

  Hoe kijk je terug op de eerste serie wedstrijden in de 3e divisie met TOGB?

  De Winter:” Ik denk dat we over het algemeen vrij aardig zijn begonnen dit seizoen. Het is belangrijk dat je aan het begin van het seizoen snel resultaten boekt en dat hebben we gedaan.” 

  Heb je je draai in de selectie van TOGB al gevonden?

  De Winter:” Mijn draai heb ik wel redelijk gevonden. TOGB is voor mij natuurlijk bekend terrein en een aantal jongens uit de selectie ken ik nog vanuit de jeugd.” 

  Je hebt in de eerste vijf wedstrijden vier keer weten te scoren. Is je rol bij TOGB anders dan de rol die je bij Noordwijk vorig seizoen had?

  De Winter:” Ik speel hier bij TOGB op een voor mij nieuwe positie. De afgelopen jaren heb ik vooral linksbuiten gespeeld. Nu speel ik als een valse spits, wat nog wennen is. Maar over het algemeen ben ik blij dat ik op deze positie ook beslissend kan zijn.” 

  Het is de eerste keer dat VVSB en TOGB elkaar treffen in competitieverband. Wat weet jij van de komende tegenstander?

  De Winter:” Zelf heb ik al een aantal keer tegen VVSB gespeeld. Ze hebben, voor zover dat ik weet een paar ervaren spelers aangetrokken, zoals Leroy George. Het is naar mijn verwachting wel een team dat dit seizoen om de bovenste plekken mee zal doen.” 

  VVSB staat na zes speelrondes op plek drie en TOGB neemt met een wedstrijd minder gespeeld plek vier in. Op papier is de wedstrijd een topper in de derde divisie zondag. Wat verwacht jij komende zaterdag voor wedstrijd tegen VVSB in Noordwijkerhout?

  De Winter:” Ik verwacht twéé redelijk gelijke teams die allebei inderdaad de competitie sterk zijn begonnen. Het zal zeker een spannende wedstrijd worden. Ik verwacht dat wanneer wij ons niveau halen we met drie punten terug naar Berkel & Rodenrijs gaan.”