• Voorbeschouwing speelronde 8: TOGB (zo) – Alphense Boys (zo)

  Regioderby nummer 5 voor TOGB wordt gespeeld op een afwijkende dag en tijdstip. Opponent is het talententvolle Alphense Boys. Beide teams treffen elkaar op Sportpark het Hoge Land op zaterdagavond om 18:30 uur. Rond de wedstrijd worden allerlei activiteiten georganiseerd om het spelers en toeschouwers extra naar de zin te maken. Ook het voorprogramma voor de wedstrijd in de Hoofdklasse A geeft een mooi affiche. Zo speelt TOGB JO19 treft op Het Hoge Land koploper De Meern om 13:15 uur en speelt TOGB O23 tegen sv Den Hoorn, aftrap 13:45 uur. Hierna trappen om 15:45 uur TOGB O17 en Fc Eindhoven O17 af voor hun competitiewedstrijd.

  In speelronde 7 verloren TOGB en Alphense Boys beide. TOGB ging bij hekkensluiter vv Emmen met 2-1 onderuit. Op eigen veld verloor Alphense Boys met 1-3 van Alcides. De kemphanen van speelronde 8 vergaten in speelronde 7 de kansen die werden gecreëerd om te zetten in doelpunten, waardoor beide met lege handen stonden. 

  KNVB-beker

  TOGB won in Leiderdorp de doordeweekse KNVB-bekerwedstrijd van RCL met 1-4. In deze wedstrijd werden 3 van de 4 TOGB goals gemaakt door de 17-jarige Sitor Sla (2x) en leeftijdgenoot Twan Verdel (1x). Younes Assaih maakte het laatste TOGB-doelpunt, waardoor TOGB verder gaat in de KNVB-beker.

  De regioderby van zaterdag is op papier een topper tussen de nummer 2 op de ranglijst TOGB en de nummer 4 Alphense Boys. Beide elftallen spelen aanvallend voetbal. De krachtsverschillen in de Hoofdklasse A zijn overigens, op koploper Hoogeveen en de huidige nummer laatst SDO na, niet heel groot, waardoor er veel leuke wedstrijden voor de toeschouwers zijn om naar te gaan kijken.

  Tegenstander

  De huidige selectie van Alphense Boys bestaat net als de selectie van TOGB, voornamelijk uit talenten uit de eigen jeugdopleiding. De jeugdopleiding van Alphense Boys heeft een aantal bekende spelers afgeleverd, die inmiddels in de eredivisie spelen. Dit zijn onder andere Noussair Mazraoui van Ajax en de huidige aanvoerder van Feyenoord Jens Toornstra. 

  De club uit Alphen aan den Rijn zal op het Hoge Land net als TOGB gebrand zijn op een overwinning, om zo de nare smaak van de vorige speelronde te kunnen vergeten. Trainer bij de gasten is Remco Tuinenburg die voor het tweede jaar eindverantwoordelijk is bij de Alphenaren. Zelf was hij als speler actief bij buurman ARC en kwam hij uit voor verschillende BVO’s zoals Feyenoord en AZ. Tuinenburg is net als TOGB-trainer Mark Schuur aanvallend ingesteld.

  We blikken vooruit op de wedstrijd met verdediger Wouter Vermeer en middenvelder Leroy Zwarteveld.

  Wedstrijd nummer 8 wordt gespeeld op zaterdagavond. Wat vind je er persoonlijk van dat de wedstrijd op zaterdag gespeeld wordt?

  Vermeer:” Persoonlijk vind ik het fijn om weer eens op zaterdag te spelen. Zeker omdat het een avondwedstrijd is, na een lange dag voetbal op het sportpark afsluiten met een mooie pot van het eerste klinkt toch als de ideale voetbaldag.”

  Zwarteveld: “Zaterdagavond of zondagmiddag voetballen, voor mij persoonlijk maakt het niet uit op welke dag ik speel. De voorbereiding zal er natuurlijk wat anders uitzien dan normaal op de zondag, maar ik verwacht dat dat voor ons geen probleem gaat zijn.”

  Wat kun je als team doen om niet weer tegen een achterstand aan te lopen net als de afgelopen twee wedstrijden?

  Vermeer:” De afgelopen twee competitiewedstrijden komen we inderdaad wat ongelukkig en onnodig op achterstand waarmee we de tegenstanders in het zadel helpen. Dit heeft niks te maken met een tegenstander die ons echt onder druk weet te zetten, maar meer onoplettendheid en gebrek aan scherpte op wat later blijkt beslissende momenten. Details zijn beslissend bij voetbal en daarom is het zaak om 90 minuten lang elkaar scherp te houden. Ook bij momenten waar er in eerste instantie weinig dreiging lijkt te zijn moeten we toch alert zijn om tegengoals te voorkomen. Gelukkig zijn we een team dat veerkracht toont waardoor we ons altijd terug kunnen knokken.

  Zwarteveld:” Natuurlijk willen wij als team goed starten. Iedere wedstrijd weer. De afgelopen twee wedstrijden sta je met rust 2-0 achter. Dan loop je achter de feiten aan, moeten wij wat gaan forceren. Dat is niet waar onze kracht ligt. Onze kracht is ons eigen spel spelen, als één team. Als het goede positiespel eruit komt, iedereen 100% inzet toont, denk ik dat wij ons geen derde keer laten verrassen. “

  Hoe ervaar jij de tegenstanders in de Hoofdklasse A ten opzichte van die je vorig jaar in de Hoofdklasse B?

  Zwarteveld:” Ik denk dat we vorig jaar te weinig wedstrijden hebben gespeeld om echt een vergelijking te kunnen maken. Nogmaals we beginnen altijd bij onszelf. De tegenstander die tegen over ons staat op zondag of nu dan zaterdagavond, maakt dan niet uit. We gaan elke wedstrijd in, om de drie punten te halen.”

  Vermeer:” Ik heb het idee dat de competitie van vorig jaar kwalitatief gezien wat sterker was, ik herinner me bijvoorbeeld de pot tegen Baronie waarbij er echt op hoog niveau gevoetbald werd door beide ploegen. Een wedstrijd op dat niveau heb ik er nog niet tussen gezien dit jaar. Dus wat dat betreft zou ik zeggen dat het niveau van deze poule misschien iets lager ligt, maar het seizoen is nog jong en iedere ploeg is nog volop in ontwikkeling.”

  Tot slot bent ben je tevreden over je eigen spel en hoe je ontwikkeling gaat ?

  Vermeer:” Ik ben bezig aan mijn tweede seizoen bij TOGB. Vorig jaar door de coronapandemie helaas niet verder gekomen dan 6 wedstrijden en dit jaar schiet het ook nog niet op door herhaaldelijk blessureleed. Ik ben bij TOGB op een voor mij nieuwe positie gaan spelen, centraal achterin. Dit bevalt mij goed en ik denk dat ik op deze positie mij ook prima verder kan ontwikkelen. Het is nu zaak om echt 100% fit te worden en veel wedstrijden achter elkaar te gaan spelen. Daar ligt voor mij nu vooral de focus op.”

  Zwarteveld:” Ik voel me zeker goed op het moment en ben blij met de rol en positie binnen het team. Het kan natuurlijk altijd beter. Ik ben zeer zelfkritisch. Daardoor blijf ik scherp en probeer ik elke training hard te werken om beter te worden en te leren. Natuurlijk doe je het niet alleen en staan er uiteindelijk 10 andere jongens om je heen op het veld. Die helpen je en zo word je ook beter. Dat vind ik vooral mooi aan dit team. Het is ook mooi om te zien, dat alle jongens stuk voor stuk hard werken op de training. Ten eerste om te knokken voor hun plek en ten tweede om elkaar beter te maken. Ik denk dat dat ook de doorslag geeft voor een resultaat op zondag of zoals aankomende wedstrijd op zaterdagavond.”

 • Leroy Zwarteveld

 • Wouter Vermeer