• VVSB troeft TOGB af en houdt punten in Noordwijkerhout

  VVSB heeft TOGB met een 3-0 nederlaag teruggestuurd naar Berkel en Rodenrijs. De gastheren namen al in de 2e minuut een 1-0 voorsprong via routinier Leroy George. Ook de 2-0 werd door George binnengeschoten. Nadat het spel vanwege een ernstige blessure bij TOGB-verdediger Glenn Zandbergen werd stilgelegd, kon de thuisploeg vlak voor het rust signaal nogmaals tot scoren komen. Nu was George de aangever bij de 3-0 van Jesse van Nieuwkerk. In het tweede bedrijf zagen de toeschouwers geen treffers meer.

 • Vroege treffer

  De toeschouwers die iets later op sportpark De Broekhorst arriveerden miste de eerste treffer van Leroy George. De wedstrijd was net begonnen toen TOGB een tegentreffer moest incasseren. Leroy George werd niet aangepakt door de geel zwarten verdediging en wist Moreno Zwarteveld in de tweede minuut te passeren, 1-0.

  Overlopen

  VVSB nam na de vroege voorsprong geen gas terug. De equipe van trainer-coach Wilfred van Leeuwen probeerde een vroege K.O. uit te delen aan TOGB.  Binnen de eerste tien minuten kreeg de thuisploeg via de tot dat moment ongrijpbare Leroy George twee mogelijkheden. Moreno Zwarteveld kon met een prima reflex een tweede treffer van George in de zesde minuut voorkomen. Kort daarna belandde een inzet van de routinier op de paal, waar de supporters van VVSB de treffer al telde. TOGB werd in de eerste tien minuten wellicht verrast door de thuisploeg en moest waken dat het niet overlopen zou worden.

   

 • Slimme overtreding

  Na een kwartier spelen lukte het TOGB om onder de druk van de thuisploeg uit te komen. Van achteruit werd verzorgd opgebouwd om vervolgens de TOGB-aanvalslinie aan het werk te zetten. De eerste die richting het VVSB-doel kon oprukken was Youri de Winter. Helaas wist de aanvaller geen medespeler te bereiken met zijn voorzet. Vanaf links kon niet veel later Anthony Slierendrecht een aanval opzetten. De jonge aanvaller glipte langs zijn directe tegenstander Obi Onyeike. Ook Slierendrechts actie kwam niet bij een medespeler terecht, maar werd een prooi voor VVSB centrale verdediger Max Ossendrijver. Wanneer TOGB echt gevaarlijk leek te worden wist VVSB met een slimme overtreding de snelheid en het gevaar uit de aanval te halen. De Noordwijkerhoutse formatie voerde de taken uitstekend uit, waardoor het TOGB niet lukte een gaatje in de VVSB-verdediging te vinden.

 • Succes en pech

  Succes en pech kunnen dichtbij elkaar liggen. Rond het half uur was er pech voor TOGB-sluitpost Moreno Zwarteveld. De doelman nam de bal net buiten de zestien aan en raakte vervolgens de bal kwijt aan de loerende Leroy George. De aanvaller slaagde er vervolgens in de TOGB-doelman te omspelen en daarna de 2-0 in het doel te schuiven.  

  Grotere pech was er kort na de 2-0 voor TOGB-verdediger Glenn Zandbergen. De bal stuiterde even buiten de TOGB zestien op. Zandbergen namens TOGB en Lars Rauws namens VVSB gingen beide voor de halfhoog stuiterende bal, waarbij het been van Zandbergen in het kunstgras gefixeerd werd. De verdediger nam in zijn val die volgde tegenstander Rauws mee. Scheidsrechter Kaper legde het spel stil en liet direct verzorging het veld inkomen. Kort hierna besloot de leidsman, dat beide teams naar de kleedkamer moesten om Zandbergen te laten behandelen. De blessure was dusdanig dat de pechvogel per ambulance naar het ziekenhuis moest voor nadere diagnose. Gevreesd moet worden voor een langdurige uitschakeling van Glenn Zandbergen.

 • Beslissing

  Na de onderbreking, greep TOGB-coach Mark Schuur in. Zandbergen werd vervangen door Marcello van Veen en Anthony Slierendrecht bleef in de kleedkamer achter waardoor Leroy Zwarteveld in het veld kwam. TOGB bleef zoeken naar een opening in het slim spelende VVSB-verdedigingsblok, maar slaagde voor de rust niet in gevaarlijk te worden. VVSB was voor de rust nog eenmaal trefzeker. Nadat George op rechts door kon gaan, koos de aanvaller om de bal af te leggen naar centrale aanvaller Jesse van Nieuwkerk die geen moeite had om de 3-0 op het scorebord te zetten.

 • Kansen

  TOGB zocht in de tweede helft naar het juiste concept om de bres te kunnen slaan in het solide verdedigingsblok van VVSB. In de 56ste minuut stuurde Talib Azaroiali Dean Zandbergen diep. De inzet van Zandbergen leverde TOGB slechts een corner op. De hoekschop werd vervolgens door Zandbergen ingekopt, maar doelman Valk kon de kopbal keren. De rebound werd door Leroy Zwarteveld ingeschoten, maar trof geen doel.

  Na een uur voetballen moest Moreno Zwarteveld met een katachtige reactie reddend handelen om een kopbal van VVSB-spits Van Nieuwkerk te stoppen. 

  Na een toegekende vrije trap aan de linkerkant van het veld mocht Youri de Winter namens TOGB aanleggen. De Winter bezorgde de bal bij Max le Fevre die op zijn beurt de bal klaarlegde voor Leroy Zwarteveld. Het schot van Zwarteveld verdween naast het doel van Valk.

  In de 80ste minuut laten invallers Michel van der Elst en Sven Paternot van zich horen. De door Van Elst getrapte hoekschop werd door Paternot ingekopt, maar trof geen doel.

  Vlak voor tijd is VVSB dicht bij een vierde treffer. De inzet van Jayson Jamall Halman eindigde op de lat.

  Geen succes dus op de zaterdagavond voor TOGB in Noordwijkerhout. Komende zondag 2 oktober kan het team van Mark Schuur zich revancheren op het eigen sportpark wanneer Blauw Geel’38 naar Berkel en Rodenrijs komt.